Habbo Hotel on Sulake Corpration Oy:n luoma WWW-selaimella käytettävä yli 10-vuotiaille suunna hotellin muotoon. Talven ja kevään vaihteessa 2007 tulivat voimaan uudet käyttäjäehdot ja säännöt, joiden mukaan alaikäraja ilman vanhempien valvontaa on 10 vuotta. Suosituksena kuitenkin on, että alle 13-vuotiaat käyttäisivät palvelua ainoastaan vanhemman seurassa. Pelissä liikutaan omalla virtuaalihahmolla (avatarilla) ympäri pelimaailmana toimivaa hotellia ja keskustellaan muiden käyttäjien kanssa. Peruskäyttö on ilmaista. Käyttäjistä 80% - 90% eivät käytä rahaa virtuaalihuonekalujen ostoon ja loput käyttävät keskimäärin n. 10€/kk Habboon. 

Hotellit ovat maakohtaisia, ja niitä on 29 eri maassa. Kuitenkin esimerkiksi Portugalin Habbo Hotel palvelee myös brasialaisia ja muista portugalinkielisistä maista kotoisin olevia nuoria. Vastaavasti toimivat myös Iso-Britannian ja Espanjan hotellit.

Suomen Habbo Hotel on nykyään avoinna aamu kuudesta kahteentoista yöllä, syynä halu säästää moderaattorikuluissa. Ennen Habbo Hotelissa pystyi käymään ympäri vuorokauden.

Habbo Hotellia voisi sanoa Haboksi ja niin kaikki sanookin.